سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بنى امیه را مهلتى است که در آن مى‏تازند ، هر چند خود میان خود اختلاف اندازند . سپس کفتارها بر آنان دهن گشایند و مغلوبشان نمایند [ و مرود مفعل است از « ارواد » و آن مهلت و فرصت دادن است ، و این از فصیح‏ترین و غریبترین کلام است . گویى امام ( ع ) مهلتى را که آنان دارند به مسابقت جاى ، همانند فرموده است که براى رسیدن به پایان مى‏تازند و چون به نهایتش رسیدند رشته نظم آنان از هم مى‏گسلد . ] [نهج البلاغه]
ای تشنه لب
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» شناسنامه دهمین خورشید ولایت ـ امام هادی علیه السّلام

ولادت با سعادت امام علی النّقی علیه السّلام بر همه دوستداران و شیعیان آن حضرت مبارک باد.

                                              

                                        شناسنامهء دهمین خورشید ولایت ـ محمّد بن علی (ع)

 

 دهمین پیشواى شیعیان، حضرت امام على بن محمد الهادى علیه السلام در نیمه ذیحجه، سال 212 هجرى (1) در «صریا» (2) متولد شد. نام مبارکش «على‏»، کنیه‏اش «ابوالحسن‏» (3) ، و القابش: «نجیب‏»، «مرتضى‏»، «هادى‏»، «نقى‏»، «عالم‏»، «فقیه‏»، «امین‏»، «مؤتمن‏»، «طیب‏»، «متوکل‏» و «عسکرى‏» (4) مى‏باشد و مشهورتر از همه «هادى‏» و «نقى‏» است.

پدر آن گرامى، پیشواى نهم، حضرت جواد علیه السلام و مادرش بانوى گرانقدر و با فضیلتى به نام «سمانه مغربیه‏» است که به «سیده ام الفضل‏» معروف بود. (5) محمد بن فرج مى‏گوید:

«ابوجعفر، محمد بن على علیه السلام مرا خواست و فرمود: کاروانى که برده فروشى در میان اوست و کنیزانى همراه خود دارد از راه مى‏رسد. سپس هفتاد دینار به من داد و امر کرد با آن، کنیزى را با مشخصاتى که داد بخرم.

من ماموریت را انجام دادم. این کنیز که «ام ولد» (6) بود همان مادر «ابوالحسن‏» علیه السلام است. (7)

قدر و منزلت این بانوى گرامى بدان پایه بود که امام هادى درباره‏اش فرمود:

«مادرم عارف به حق من مى‏باشد و اهل بهشت است. شیطان سرکش به او نزدیک نمى‏شود و مکر زورگوى لجوج به وى نمى‏رسد و خداوند حافظ و نگهبان اوست و او در زمره مادران صدیقین و صالحان قرار دارد. » (8)

پى‏نوشت‏ها:

(1) ر. ک. مناقب، ابن شهر آشوب، ج 4، ص 401، اعلام الورى، ص 339 و کافى، ج 1، ص 497. نقلهاى دیگرى مانند 27 ذیحجه همان سال، و دوم و سوم و سیزدهم رجب سال 214 هجرى نیز ذکر شده است. براى آگاهى بیشتر به بحار الانوار، ج 50، ص 116 - 113 مراجعه کنید.

(2) نام روستایى در 6 کیلومترى مدینه که حضرت موسى بن جعفر علیه السلام آن را تاسیس کرده بود. (ر. ک. مناقب، ج 4، ص 382)، ولى در معاجم مربوط به بلدان از چنین قریه‏اى ذکرى به میان نیامده است. بر همین اساس ضبط دقیق آن مشخص نیست. در برخى منابع نیز «صربا» ضبط شده است.

(3) به آن حضرت «ابوالحسن ثالث‏» نیز گفته مى‏شود. در اصطلاح محدثان «ابوالحسن اول‏» امام کاظم علیه السلام و «ابوالحسن ثانى‏» امام رضا علیه السلام است.

(4) مناقب، ج 4، ص 401. القاب دیگرى نیز براى آن حضرت ذکر شده است. (ر. ک. دلائل الامامة، ص 217. )

(5)مناقب، ج 4، ص 401.

(6) به کنیزى گفته مى‏شود که از صاحب خود داراى فرزند مى‏شود و همین خصوصیت موجب آزادى او پس از مرگ مالکش مى‏گردد.

(7) دلائل الامامة‏» ص 216 و اثبات الوصیة، ص 193.

(8) همان مدرک.



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » عبد الحسین ( چهارشنبه 86/10/5 :: ساعت 9:1 صبح )

»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

دلم برای علی (ع) می سوزد
[عناوین آرشیوشده]